Wat doe je als één van je meest cruciale machines in panne valt?

Herstellingen van PCB’s en sturingen

Je techniekers zijn op de baan.
Je hebt zelf niet de kennis, kunde of materialen om dit probleem op te lossen.
Bovendien kost het inactief zijn van een machine handenvol geld.

De fabrikant laat weten dat de betreffende PCB of sturing niet meer wordt geproduceerd of dat de nieuwprijs ervan de helft van de kostprijs van een nieuwe machine bedraagt.

Wat nu?

In dat geval bekijken we graag het defecte stuk en gaan we op zoek naar de oorzaak.

Indien je in het bezit bent van het schematisch ontwerp van de PCB of sturing, kunnen we doorgaans eenvoudig de storing opzoeken en verhelpen.
Wanneer we niet over deze informatie beschikken, doen we beroep op onze kennis en expertise én op de goesting om uit te zoeken waar het probleem zit.

Wat vind je van de wegwerpcultuur?

Wij herstellen jouw sturing of PCB indien mogelijk. Zo verlagen we de kostprijs en denken we aan het milieu.

Maar al te vaak worden nieuwe, dure producten of machines aangekocht wanneer de vorige defect blijken te zijn. Nochtans kunnen in veel gevallen efficiënte herstellingen worden uitgevoerd waardoor het toestel of machine weer optimaal functioneert!

Je bent (groot-)handel in elektronische toestellen of machines?

Je kunt natuurlijk de defecte toestellen naar de schroothoop verwijzen…

Echter kun je in de meeste gevallen je klanten blij maken met een herstelde en dus goedkopere PCB. De klant is gedepanneerd en bovendien gaat een herstelde PCB weer een hele poos mee. De defecte en/of slijtagegevoelige onderdelen worden vervangen waardoor het toestel opnieuw optimaal functioneert.

Voor regelmatige herstellingen ontwerpen wij testopstellingen of testtools zoals we dat doen voor nieuwe projecten. Ook bij herstellingen is het van belang dat de werking getest wordt. Wij willen de zekerheid dat elke herstelde PCB of sturing optimaal werkend onze werkruimte verlaat.

Als grote onderneming binnen de openbare sector zijn we zeer tevreden over de samenwerking met PCB Solutions. Tijdens de verkennende gesprekken was er meteen het vertrouwen om ons project uit te besteden aan het team van PCB Solutions. Dat vertrouwen werd bevestigd door de vakkundige input en de oplevering van een kwalitatief en betrouwbaar product. PCB Solutions is voor onze opdrachten een vaste partner geworden.
“Als bedrijf in de automotive-sector hebben wij vaak kapotte sturingen van allerlei aard die we bij PCB Solutions laten herstellen. Ze zijn nadien weer als nieuw én veel goedkoper dan een nieuwe. Maar ook voor redesign doen we op hen beroep. Zaken die verouderd zijn en niet meer te krijgen bij de fabrikant worden door hen in een nieuw, modern jasje gestoken waardoor wij opnieuw nieuwe, degelijke toestellen hebben. Het team staat ons bij met raad en daad en respecteert onze deadlines. Dat is exact wat we zoeken in onze partners! Topbedrijf!”
B.
Automotive

De herstelling van onze printplaat voor onze waterpomp is perfect gedaan.

De pomp start van de eerste keer en blijft vlot draaien. Merci hiervoor