Ik stel mezelf graag even voor

Welkom

Eerst en vooral: welkom op onze blogpagina. Je zal hier gevarieerde info terugvinden: van technische uiteenzettingen over ervaringen m.b.t. het ondernemerschap tot verhalen uit het dagelijks leven. Wellicht zal je je in één of meerdere dingen herkennen.

In deze eerste blog wil ik graag mijn persoonlijk verhaal met je delen. Zoals de meeste story’s beginnen met: hoe het allemaal begon.

Hoe het begon

De stap naar het ondernemerschap -meer bepaald de elektronica- was geen evidentie. Mijn toenmalige echtgenoot zag in de overname van de zaak een opportuniteit. Na veel wikken en wegen heb ik de keuze gemaakt om deze kans met beide handen te grijpen en mee in dit verhaal te stappen. Ik zou de dagelijkse leiding van het bedrijf voor mijn rekening nemen.

Met -figuurlijk weliswaar- knikkende knieën zei ik in november 2017 mijn veilige uitvalsbasis bij de Federale overheid vaarwel en stortte ik me in dit avontuur.
Een firma overnemen die al sinds 1984 op de kaart staat: ik moet je niet uitleggen dat dit geen sinecure is.

 

Vaarwel comfortzone

Op z’n zachtst gezegd belandde ik “nogal ver buiten mijn comfortzone”. Mijn toenmalige echtgenoot had wel technische expertise maar hij had al een eigen zaak waarin hij hard werkte, dus was het vooral mijn team die me door de technische materie loodste.

Het ondernemerschap was nieuw voor mij. Ik leerde mezelf een nieuwe jobinhoud aan en werkte me in een branche in die mij absoluut onbekend was. Ik maakte kennis met skills die me aanvankelijk deden huiveren: Sales, marketing, netwerken… Allen klonken deze als kleine monstertjes, als onoverwinnelijke obstakels.

Topteam!

Op technisch gebied had ik -en heb ik nog steeds- godzijdank een zeer sterk team achter mij. Door hen dragen we meer dan 30 jaar expertise mee naar de technische ontwikkelingen van morgen.

Team PCB Solutions

In de voorbije 3 jaar heb ik een hobbelig parcours doorlopen. Die comfortzone: in vele situaties is ze nog ver te zoeken. MAAR: ze is wel groter geworden en ze groeit nog steeds!
Bijna 3 jaar later schrijf ik mijn eerste blog. En het meest gekke komt nu: ik ga nu zeggen dat ik ben beginnen houden van die monstertjes die ik eerder opsomde.

Ik herinner me nog m’n eerste bezoek aan een netwerkevenement en m’n eerste presentatie. Indien er een drankje bestond dat mij onzichtbaar kon maken, zou ik het gedronken hebben. Mocht ik op die momenten de moed gehad hebben om hard weg te rennen, was dat zeker gebeurd. Echter: die dag had ik het lef om niet weg te lopen, om er te staan en te blijven staan, weliswaar niet blakend van zelfvertrouwen. Maar ik stond er, en dat was het moment om door te gaan.

Nieuw begin

Elke dag een beetje sterker, elke dag een beetje beter, elke dag een beetje meer ik.
In mijn volgende schrijfsels neem ik je dan ook graag mee in onze technische wereld, die ik gaandeweg ben leren kennen en beminnen en die voor mij nog elke dag een beetje groter wordt.

Benieuwd naar wat ik je volgende maand te vertellen heb?
Warme groet, Katrin

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Similar Posts

Geef een antwoord